Logo van Cappella Cantica
Margo van Biezen
Margo van Biezen in aktie

Diri­gent

Cappella Cantica staat sinds mei 2012 onder leiding van Margo van Biezen.

Margo van Biezen studeerde Voeding en Gezondheidsleer aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Ze werkte een aantal jaren als beleidsmedewerker bij verschillende gemeentes en had enige tijd een eigen bureau voor Muziek & Organisatie.
Ze zingt sinds haar 15e in diverse kamerkoren, waar onder het Nederlands Studenten Kamerkoor. Ze was enige jaren free-lance verbonden aan het Nederlands Theaterkoor. Zij studeerde zang bij Lucienne Bouwman, Cilly Dorhout en Geert Berghs en behaalde haar diploma koordirectie bij Unisono.

Margo heeft een uitgebreide (zang)lespraktijk in Driebergen.

Zij was tot 1 januari 2009 dirigent van de cantorij van de Maranatha Morgenster kerk in Driebergen. In de zomers van 2006 t/m 2010 gaf zij samen met Martin Kuijlenburg leiding aan een koorweek in Oostenrijk.
Sinds 2007 organiseert en dirigeert zij jaarlijks twee (Bach-)cantatediensten in Driebergen met het Cantatekoor en -orkest Driebergen. Sinds september 2012 is zij dirigent van het Schütz Ensemble Almere.

Sinds september 2011 zingt zij in het professionele kamerkoor Basilius College onder leiding van Bas Ramselaar. Als solist was zij o.a. te horen in de Matthäus Passion (ook in de hertaling van Jan Rot), de Johannes Passion, het Weihnachtsoratorium, het Magnificat en verschillende cantates van J.S. Bach, het Requiem van Fauré en het Requiem van Duruflé, het Stabat Mater van Haydn, het Salve Regina van Pergolesi en de Elias van Mendelssohn.

naar de website van Margo